Skip to Contents Jump to Navigation

IE6 is not supported.

Contact us for any help on browser support

Yoursaywebbanner

What do you think about the new library concept GREEN design?

CLOSED: This discussion has concluded.
by admin 25 Nov 2011, 02:15 PM

Tell us what you like what you don't like about the concept GREEN design? A full report is also available in the library.

Relates to website: http:// Relates to website: http://
Relates to Relates to document: Concept design panels - GREEN
Philip Sydenham 28 Nov 2011, 08:04 AM
Could be a landmark building and landmark design for Marrickville.
Innovative and Imaginative.
Shows respect and sensitivity to both the built and living environment.
Heritage and venerable trees retained in situ.
Adequate spaces for immediate and future use.
A building that says "Come and look inside"
This design would work with the staff as well as the customers.
Perhaps a second level of car-parking beneath is necessary.
Needs more stack space for lesser-used materials to be stored.
A creditable outcome for the people of Marrickville, who have been struggling for decades with inadequate, sub-standard library facilities.
shadylayman 30 Nov 2011, 10:26 AM
Yes ! Very impressive, encapsulates a sense of space and imagination.
The "gold" design pips it at the post......
9/10
Jane 09 Dec 2011, 11:28 AM
I am less convinced of the buildings landmark presence on the street scrape. In fact it already seems dated. The library site is really only considered rather than the surrounding heritage precinct and the building design completely turns its back on this area rather than being the opportunity to link to these areas visually and physically. I disagree with the Master Plans claim of the location fo the Civic Precinct I don’t think it’s that area at all.
I really dislike the main entrance being via a ramp. It completed squashes the conceptual ideas of indoor and outdoor connections. Then we enter a very over stated entrance foyer with large stair case and no lifts! Lifts are once again pushed to the rear of the building and elderly, disabled and parents with prams must use the ‘servant’s entrance’!! Surely these days are gone in modern design and equality. Also where are the toilets? Please don’t try and convince me that small cubicals shown are it! No Really, where are they?
The link to the old hospital building is via a bridge and you are funnelled down to the far corner of the main library building to get here. I am not sure how I am meant to find this? Signage obviously. The design suggests the area would not be for public use but for private office space. If for the public, and even if the space were intended for quite study I don’t think this is a cleaver way of moving people to this area.
Actually the whole design seems pokey, with no real thought to how some of the spaces could truely be used. It does not truely live up to the challenge of providing the people of Marrickville with a library that may service them into the future. Back to the drawing board guys.